Опит за кражба на кабел, собственост на ЧЕЗ Разпределение България,

...
Опит за кражба на кабел, собственост на ЧЕЗ Разпределение България,
Коментари Харесай

Опит за кражба остави без ток Бистрица, Железница и Симеоново – Драгалевци

Опит за кражба на кабел, благосъстоятелност на ЧЕЗ Разпределение България, остави без електрозахранване тази заран 5 000 семейства в селата Бистрица, Железница и вилна зона Симеоново - Драгалевци. Екипи на сдружението реагираха по най-бързия вероятен метод, като локализираха и отстраниха повредата за към час. Установено бе, че незнайни лица са нарушили целостта на кабел 20 kV посредством механична интервенция наоколо до южната дъга на Околовръстния път в столицата. Уведомени за случая са органите на Министерство на вътрешните работи.

Подобни действия нарушават естествения темп на живот и спокойствието на клиентите, което не може да се компенсира по никакъв метод. За премахване на вредите се влагат средства, които в противоположен случаи биха могли да се употребяват за модернизиране на мрежата. Често похищенията заплашват човешки животи освен на причинителите, само че и на почтени лица.

Въпреки безспорните материални и нематериални вреди, които нанасят, закононарушенията постоянно остават ненаказани. ЧЕЗ Разпределение приканва за третирането на похищенията над инфраструктурни обекти като съществени закононарушения, наказуеми със съответните възпиращи наказания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР