Операцията за пресичане на престъпления, свързани с интелектуалната собственост и

...
Операцията за пресичане на престъпления, свързани с интелектуалната собственост и
Коментари Харесай

Иззеха близо 15 000 артикула, имитиращи запазени търговски марки в Пловдивско

Операцията за секване на закононарушения, свързани с интелектуалната благосъстоятелност и противопоставяне на противозаконното разпространяване на артикули, носещи предпазени търговски марки, е подхваната след осъществени авансово следствие на чиновници от отдел „ Икономическа полиция ” при ОДМВР - Пловдив.

В рамките на интервенцията са осъществени процесуално-следствените дейности на две складови пространства на територията на село от Община Марица, употребени от комерсиално сдружение, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.



Намерени и конфискувани са близо 15000 продукта – спортни обувки и облекла, с сложени отличителни знаци на две международно известни марки, без нужното по закон единодушие на правопритежателя им.

По първични данни стоките били предлагани за продажба посредством интернет уебсайт на консуматори от България, Англия и страни от Европейския съюз.

По формираното досъдебно произвеждане са арестувани шефовете на компанията – двама мъже, непознати жители.

Работата по документиране на случая продължава съгласно напътствията на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР