Операта в Лос Анджелис заяви, че разследването срещу звездата Пласидо

...
Операта в Лос Анджелис заяви, че разследването срещу звездата Пласидо
Коментари Харесай

Разследващи: Обвиненията в сексуален тормоз срещу Пласидо Доминго са достоверни

Операта в Лос Анджелис съобщи, че следствието против звездата Пласидо Доминго е открило, че обвиняванията в “неподходящо поведение” против него са достоверни.

Испанската оперна звезда, спечелила международна популярност през 90-те години като един от Тримата тенори, дружно с Хосе Карерас и Лучано Павароти, беше упрекнат в полово принуждение над дами за интервал от повече от 30 години.

Независима адвокатска адвокатска фирма, разследвала обвиняванията заключи, че някои от жертвите на Доминго са се чувствали „ неудобно”, а други са претърпели „ обилни травми”.

“Някои хора обявиха, че са се чувствали обезкуражени да оповестяват за непозволено държание на Доминго заради известността и славата му”, гласи изказване на проверяващите. Те са интервюирали 44 души в продължение на шест месеца, включително и Доминго, който е оказал цялостно подпомагане, само че е траял да твърди, че връзките му с дамите са били консенсусни.

79-годишният „ крал на операта “ неотдавна се извини за породените от него „ неудобства”.

Констатациите на проверяващите са, че Доминго се е занимавал с „ несъответствуваща активност, варираща от флирт до полово принуждение на и отвън работното място “.

Доминго напусна операта в Лос Анджелис предходната есен и се отдръпна от участия в Нюйоркската опера, с което завърши кариерата си в Съединени американски щати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР