OpenAI преминава към таксуване за по-сложни версии на своя генеративен

...
OpenAI преминава към таксуване за по-сложни версии на своя генеративен
Коментари Харесай

ChatGPT тества платена версия — какво ще последва?

OpenAI минава към таксуване за по-сложни версии на своя генеративен чатбот ChatGPT и потребителите евентуално се чудят какъв брой още могат да разчитат той да остане безвъзмезден. Компанията, която неотдавна разкри многомилиардната инвестиция на Microsoft в нейната технология, пусна проекти за алтернатива за абонамент, наречена „ ChatGPT Professional “, която би предложила по-добър достъп на избрана цена.

Докато OpenAI към момента събира противоположна връзка от евентуални клиенти за това какъв брой биха платили за потребление на бота с изкуствен интелект, някои консуматори приказват за алтернатива от 42 $ на месец, заяви The Verge този месец.

Главният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман сподели, че такава алтернатива може да бъде създадена, когато той написа в Twitter през декември, че „ ще би трябвало да го монетизираме по някакъв метод в един момент; изчислителните разноски са впечатляващи “.

Еволюцията към платени версии е процедура за по-новите технологии, където фирмите могат да пуснат безвъзмездни или евтини версии, с цел да привлекат потребителите и да схванат по какъв начин се приема технологията.

Например, моделът на услугата за онлайн предпазване Dropbox, която предлага платени проекти и безвъзмездна версия, може да даде визия по какъв начин компании като OpenAI могат да мислят за личните си артикули, споделиха маркетингови специалисти.

Обосновката е, че те би трябвало да създадат тези неща привлекателни, с цел да трансформират държанието на потребителите “, сподели Джонатан Джанг, доцент по маркетинг в Щатския университет на Колорадо. „ Тъй като тези неща стават част от навика, тези огромни отстъпки евентуално ще изчезнат. “

Представител на OpenAI не отговори на настояването на Business Insider за коментар преди публикуването.

Инвестицията на Microsoft в OpenAI може да помогне за създаването на по-обширни и профилирани версии на ChatGPT, които биха могли да оказват помощ на стартъпа да излезе с многостепенни варианти.

Вероятно е да вземем за пример OpenAI да поддържа безвъзмездна версия на ChatGPT, където достъпът да e стеснен заради огромно търсене на услугата и потребителите да би трябвало да чакат на опашка ", сподели Вивек Астванш, помощник по маркетинг в Kelley School по бизнес в университета в Индиана.

Освен това компанията може да обмисли платени версии за физически лица или компании и може би даже да измисли способи за ценообразуване въз основа на типа и количеството наличие, което потребителят желае да сътвори ChatGPT, и какъв брой биха били подготвени да платят за това.

Запазването на безвъзмездна версия на ChatGPT ще помогне на компанията да развие технологията си, сподели Астванш.

Безплатна версия ще помогне за събирането на данни за това по какъв начин хората задават въпроси и ще помогне да се подобрят други версии на GPT “, сподели той.

Тъй като изчислителната мощ и другата инфраструктура, нужна за поддържане на тези типове генеративни AI артикули, се усъвършенстват, шумът към AI притегля фирмите към пространството. Но по какъв начин инвестицията да стане печеливша, към момента се мисли по въпроса, съгласно Ник Уошбърн, вложител в Intel Capital.

Ако някой ви каже какви бизнес модели ще стоят зад тези неща, той си измисля “, сподели той. „ Разбира се в действително време. “
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениКомпании 32 ChatGPT тества платена версия — какво ще последва? Бюджет и финанси 184 Барометър 2023 Индустрии 252 5-те най-големи петролни компании завоюваха $200 милиарда през 2022 година Индустрии 1936 Здрави животни за крепко човечество Бюджет и финанси 692 Възстановяването от Коронавирус пренареди регионалните стопански системи в България Личности 1108 Илон Мъск е „ врагът “ вътре в Tesla, предизвестява анализатор на Уолстрийт Европари 1008 212 млн. лева ще бъдат инжектирани в индустриалните зони в България Digital 2726 Всемогъщият Гугъл се изправя против най-голямото си тестване Политика 720 Една спирка преди Шенген Бюджет и финанси 1816 Държавата се готви за въвеждане на цени и в лв., и в евро от август Компании 29306 Основаната от българин Sunotec прави възторг на слънчевия пазар в Европа Компании 10692 „ Историческият колапс “ на Intel провокира ликвидация при чиповете Политика 7866 Брюксел започва наказателни процедури против България Хай-тек 6146 Професиите, които ChatGPT може да направи непотребни Компании 4217 Toyota сменя управлението си Образование 4055 Учителите желаят най-малко 20% нарастване на заплатите Бюджет и финанси 3197 Дания отстранява един почивен ден, с цел да подтиква стопанската система Регулации 3038 Национална агенция за приходите желае от работодателите нови данни за изплатените приходи Digital 2726 Всемогъщият Гугъл се изправя против най-голямото си тестване Компании 2423 Коя е българската Ampeco, получила $13 милиона от фонд на BMW Всички новиниОще от КомпанииВиж всичкиВсемогъщият Гугъл се изправя против най-голямото си тестване

Източник: economic.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР