Open Sud de France, първи кръгРишар Гаске – Юго Умбер

...
Open Sud de France, първи кръгРишар Гаске – Юго Умбер
Коментари Харесай

Гаске триумфира в драматичния „френски“ сблъсък с Умбер


Open Sud de France, първи кръг

Ришар Гаске – Юго Умбер 6-7(3), 6-4, 6-3

Ришар Гаске се класира за осминафиналите на ATP 250 шампионата в Монпелие след трагична победа над своя съотечественик Юго Умбер в един от най-очакваните мачове от днешната стратегия. Световният №75 се оказа догонващ в резултата след първия сет, само че в последна сметка опитът надви над младостта и трикратният полуфиналист от Големия шлем откри място в идната фаза.

Там негов конкурент ще бъде Сону Куон, който на старта отстрани Юго Гастон.

Двубоят стартира чудесно за Гаске, който осъществя ранен пробив, а след това запази задатъка от два гейма до 4-2. Умбер обаче наложи непостижимо за съперника си движение и съумя да осъществя цялостен поврат, преди някогашния №7 в света да прекъсне серията му и да възвърне равенството при 5-5. В маратонския единадесети гейм Умбер избави пет брейкпойнта и още веднъж излезе напред в резултата, само че по-късно пропусна сетбол и се стигна до тайбрек. Той се развиваше равностойно до 3-3, след което Умбер направи серия от четири следващи извоювани точки, приключвайки първия сет при 7-6(3) в своя изгода.

Във втората част двамата съперници бяха доста солидни на сервис и в първите девет гейма никой от тях не съумя да осъществя пробив, като по този начин се стигна до 5-4 за Гаске. Умбер пропусна четири брейкбола при 3-3, за което след това горчиво съжаляваше, защото неговият конкурент съумя да осъществя решителен пробив, с който завоюва сета с 6-4.

В заключителната част още веднъж Гаске бе играчът, който проби пръв, като при 2-2 записа серия от три поредни извоювани гейма. Това се оказа повратният миг за изхода от мача и в последния гейм 75-ият в ранглистата избави три брейкпойнта и завоюва подаването си, триумфирайки с 6-7(3), 6-4, 6-3 след 2 часа и 52 минути на корта.

Резултати от приключилите мачове от шампионата в Монпелие:

Иля Ивашка – Макензи Макдоналд 4-6, 6-7(2)

Александър Бублик – Пеир-Юг Ербер 6-3, 6-7(2), 6-2

Ришар Гаске – Юго Умбер 6-7(3), 6-4, 6-3
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР