Open 13 Provence, втори кръгСтефанос Циципас – Юго Гастон 6-3

...
Open 13 Provence, втори кръгСтефанос Циципас – Юго Гастон 6-3
Коментари Харесай

Циципас се справи с местен любимец на старта в Марсилия


Open 13 Provence, втори кръг
Стефанос Циципас – Юго Гастон 6-3 7-6(4)


Юго Гастон може и да дойде в Марсилия с една победа в последните 10 мача, само че към този момент е доказвал, че е кадърен да сервира изненади с поддръжката на френската аудитория. Днес обаче Стефанос Циципас не позволи такава.

Местният любим даде сериозен отпор на топ поставения, изключително във втората част, като излизаше постоянно на мрежата и се опитваше да наруши ритъма на противника си, само че Циципас измъкна победа с 6-3 7-6(4), с цел да стартира сполучливо акцията си на Open 13 Provence.

Световният №4 нямаше право на слаб мач и не разочарова с представянето си. Завърши с 13 аса и 87% извоювани точки на първи сервис – точно солидното му показване на начален удар държеше напрежението постоянно в полето на съперника и му подсигурява надзор над срещата.

Гастон стабилизира доста своето показване във втория сет, като единственият брейкбол бе отразен с брилянтно воле. В тайбрека обаче един минипробив бе задоволителен на Стефанос, с цел да постави точка на разногласието.

В идващия кръг Циципас ще играе против Роман Сафиулин, който се пребори за триумф над Томаш Мачак след съвсем три часа на корта – 6-7(6) 6-4 7-6(4).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР