Opel разширява обхвата на гамата от услуги “OpelConnect” с нови

...
Opel разширява обхвата на гамата от услуги “OpelConnect” с нови
Коментари Харесай

Opel увеличи предлаганите услуги през приложението OpelConnect

Opel уголемява обсега на гамата от услуги “OpelConnect” с нови оферти и благоприятни условия. Още от лятото на 2019 година клиентите на нови коли от марката Opel могат да се насладят на в допълнение успокоение с помощта на услугите за повикване на незабавна помощ и пътна помощ на борда. Сега те могат да се възползват и от удобството на голям брой други услуги в гамата на „ OpelConnect “, като да вземем за пример настоящи данни за техническото положение на автомобила и друга информация, както и услугата LIVE Navigation (ако съответният автомобил е оборудван с навигационна система). Собствениците на новите електрически модели Opel Corsa-e и plug-in хибридната версия на Grandland X могат също да ревизират степента на заряд на батерията посредством „ OpelConnect” и смарт телефон приложението „ myOpel”, както и да програмират отдалечено времето за зареждане на акумулаторните бетерии и включването и настройките на климатичната апаратура. По този метод електрифицираните модели на Opel могат да бъдат размразявани и затопляни авансово през зимата или охлаждани комфортно в горещите летни месеци.

Влизате, избирате услуга и незабавно се възползват от удобството на “ OpelConnect

Достъпът до разширената гама от услуги на “OpelConnect” е извънредно елементарен. При закупуване на нов автомобил клиентите просто поръчват модула за свързване (connect box) против в допълнение възнаграждение от едвам 300 евро (на пазара в Германия). Възможно е също новият автомобил да бъде оборудван непосредствено с някоя от инфоразвлекателните системи Navi 5.0 IntelliLink, Multimedia Navi или Multimedia Navi Pro, при които „ OpelConnect “ е част от серийното съоръжение. Модулът за свързване (connect box) и услугите на OpelConnect се оферират за всички модели на Opel от Corsa до Crossland X и Grandland X, Combo Life и Combo Cargo до Zafira Life и Vivaro.

По предпочитание на клиента, дилърите на Opel могат да извършат предварителната му регистрация с нужните данни. След това новите притежатели на модели от гамата на Opel могат да основат собствен акаунт в портала за клиенти „ myOpel “ и да задействат услугите в онлайн магазина „ OpelConnect “. В него те незабавно получават цялостен обзор на всички предлагани безвъзмездни и платени услуги. Много практична и комфортна е нуждата от една-единствена регистрация за достъп и потребление на приложението „ myOpel “, портала за клиенти „ myOpel “ и онлайн магазина „ OpelConnect “. И трите платформи споделят едни и същи данни за вход.

Стандартни услуги – сигурност, комфорт и просветеност

Следните безвъзмездни услуги са общоприета част от гамата на “OpelConnect”:

eCall 1: при положение, че въздушните възглавници или устройствата за притягане на защитните колани бъдат задействани при акцидент, системата прави автоматизирано незабавно повикване до локалния пункт за връзка при незабавни случаи PSAP2 (Public Safety Answering Point). Ако не се получи отговор от лидера или пасажерите в автомобила, незабавната работа (PSAP) изпраща подробни данни за произшествието до службите за незабавна помощ - в това число времето на настъпване на случая, точното местонахождение на авариралото транспортно средство и посоката му на придвижване. Спешно повикване може да се задейства и ръчно посредством натискане и задържане на аления SOS бутон на тавана над огледалото за повече от две секунди.

Повикване при щета на пътя : свързва се с услугата за подвижност и пътна помощ на Opel. Ако клиенттът желае, системата може да изпрати автоматизирано значима информация като данни за местоположението на автомобила, диагностични данни, тъкмо време на пораждане на повредата, данни за температурата на охладителната течност и моторното масло, както и за издадените предизвестия във връзка с сервизното обслужване.

Състояние на автомобила и осведомителни услуги: водачите могат да получат информация за техническото положение на своя автомобил посредством приложението „ myOpel”. В взаимозависимост от модела, тези данни могат да включват изминат пробег, междинен разход на гориво, шпации на сервизно обслужване и промяна на масло и други течности, както и увещание, в случай че идващото планово посещаване в сервиза наближава. Освен притежателя, съответният дилър на Opel също бива осведомен за сервизните шпации и издадените предизвестия и напомняния във връзка с техническото положение и сервизното обслужване, тъй че визитата в сервиза да бъде планувано бързо, елементарно и комфортно.

При електрифицираните модели в гамата на Opel, „ OpelConnect” включва също e - remote control функционалности за дистанционно управление. Клиентите могат да употребяват своите смарт телефони за инспекция на степента на заряд на акумулаторната батерия или да програмират отдалечено работата на климатичната апаратура и времето за зареждане.

Водачите на коли с навигационна система, които желаят да получат повече детайлности за своя профил на шофиране от „ OpelConnect “, могат да се съветват с функционалността за ръководство на маршрутите и шофирането Trip & Drive Management . Тя дава информация за продължителността на пътуването, както и за изминатото разстояние и междинната скорост на последното пътешестване. Услугата за навигация през „ последната миля” посредством Bluetooth предлага навигация от мястото за паркиране до крайната цел на пътуването (в взаимозависимост от модела).

LIVE Navigation 3 обезпечава (в продължение на три години след активиране) онлайн информация за пътнотранспортната обстановка в действително време, благодарение на която лидерът може бързо да открие възможните спънки по маршрута и избегне закъсненията. При съществуване на тапи или произшествия по пътя, системата предлага различни направления и пресмята съответното време на идване. Налице е и настояща информация за правите с натоварен трафик, тъй че водачите да могат да изберат по-малко претрупан маршрут. Сред спомагателните услуги са информация за цените на горивата по маршрута, наличните места за паркиране и цената на паркирането, информация за времето и за забавните обекти като заведения за хранене и хотели (или за съществуването на станции за зареждане при електрифицираните модели).

Допълнителни услуги “ OpelConnect ” - повече улеснения за електрическата подвижност и преимущества за огромните автопаркове

Гамата на “OpelConnect” и “Free2Move” предлага спомагателни платени услуги по избор на клиента и според от опциите в обособените страни. Те включват богата гама – от Charge my Car с обмисляне на маршрута на пътуванията и карта за зарядните станции за електрически автомобили, до специфични услуги за бизнес клиенти. “Charge My Car” обезпечава комфортен достъп до хиляди зарядни станции в цяла Европа посредством смарт телефон приложението „ Free2Move “. За да улесни още повече клиентите в избора на най-подходящата станция за зареждане, „ Free2Move “ прави предварителна селекция въз основа на дистанцията до зарядната станция, скоростта на зареждане и цените за зареждане на наличните общественодостъпни станции.

Бизнес клиентите и шефовете на огромни автопаркове могат да се възползват от специфичните благоприятни условия и удобства за обслужване на автопарка. В тази тенденция гамата включва разнообразни пакети за платени услуги, които дават разбори на разхода на гориво и стила на шофиране или предават в действително време подадените в автомобила предупредителни сигнали и информация за идни планови визити на сервиза. Всичко това прави планирането по-лесно и покачва успеваемостта на работа на автопарка.

Скоро на пазара – удобни функционалности посредством приложението “ myOpel

През идващите месеци гамата от услуги на OpelConnect ще бъде разширявана поредно и непрестанно. Много от функционалностите в автомобила ще могат да се управляват отдалечено 4 благодарение на смарт телефон приложението „ myOpel”. Собствениците на модели на Opel да вземем за пример ще могат да заключват или отключват своя автомобил посредством приложението, а в случай че не помнят къде са паркирали на огромен паркинг, могат да включат клаксона и светлините посредством приложението „ myOpel” и незабавно да го открият.

Съвсем скоро разполагаем ще бъде и още едно улеснение - в случай че автомобилът е оборудван със система за достъп и пускане без ключ Keyless Open & Start , в това число с дигитален ключ, автомобилът ще може да бъде споделян и с други членове на фамилията да вземем за пример. Чрез своя смарт телефон притежателят може да позволи достъп до автомобила на до петима души.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР