Опасният коронавирус продължава да се разпространява в Европа. Великобритания потвърди

...
Опасният коронавирус продължава да се разпространява в Европа. Великобритания потвърди
Коментари Харесай

Коронавирусът завлазява Европа. Първи два случая във Великобритания

Опасният ковид продължава да се популяризира в Европа. Англия удостовери първите два случая на инфектирани с заболяването на територията на Острова. Пациентите са били посетители на хотел в Йоркшир, преди да бъдат приети в болница в денонощен център в Нюкасъл, обясниха английските здравни служби.
Говорител на Националната здравна работа във Англия изясни, че страната е била извънредно добре готова за възможни случаи на ковид. Към момента се работи в посока определяне на контактите, които са имали инфектираните двама пациенти. Идеята е да се предотврати вероятно разпространяване на заболяването.

Коронавирусът е предизвикал гибелта на минимум 213 души на територията на Китай. В цялата страна броят на инфектираните е близо 10 000. Опасният вирус е обхванал 18 страни, като диагностицираните са близо 100. Вирусът е достигнал други елементи на Азия, Австралия, Съединени американски щати и Европа.

Вчера Световната здравна организация разгласи изключително състояние. Това е един от дребното случаи в историята, в които се афишира пандемия. В момента обаче смъртността в международен мащаб е единствено 2%. Това е в пъти по-малко от епидемията на ТОРС вируса през 2003, който доближи 10% и жестоката зараза от Ебола, която означи рекордните 70%. Здравните специалисти обаче не изключват процентът на умрелите от ковид да се вдигне фрапантно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР