Опасенинцидент беляза първия сняг в района преди около час. Млад

...
Опасенинцидент беляза първия сняг в района преди около час. Млад
Коментари Харесай

Опасен инцидент в община Симитли! Млад мъж падна с джипа си в огромна пропаст, заради липса на мантинели на новия път с. Полето- Брежани, оцеля по чудо

Опасенинцидент беляза първия сняг в региона преди към час. Млад мъж изтърва ръководството на джипа си и падна с него в голяма бездна край пътя от с. Полето за Брежани, в община Симитли. За благополучие няма потърпевши при случая, само че можеше и да стане най-страшното, нещо за което от месеци предизвестява общинският кмет Апостол Апостолов, а депутатът Стефан Апостолов неведнъж отправяше питания към министрите от трибуната на Народното събрание.

Кога ще бъде оправен пътя?!,това попита и на последния парламентарен надзор Апостолов. Той насочи въпроса към министър Караджов с молба за незабавно подпомагане мантинели да бъдат сложени, поради действителен риск от произшествия.

Пътят е нов, издигнат за 6 милиона лв.. Временните държавни управления и настоящето обаче не намират 100 000 лв., с цел да сложат мантинели и да обезопасят рисковия пътен сектор. Неразбориите по върховете на властта, решила, че една компания ще прави маркировката, друга ще поставя мантинелите, завоалирайки желанията си с див популизъм, доведоха до днешния случай, само че заплахата дебне ежеминутно.

Нов път, с нов асфалт, се трансформира в извънредно рисков за водачите пътен сектор, който можеда вземе човешки жертви. До момента макар многократните сигнали до отрасловите министри на сменилитесе в последната година държавни управления, няма никаква реакция.

Безхаберието на страната в тази ситуация и опасността за живота на пътуващите по този сектор провокира всеобщо неодобрение. Хората от Брежани, са подготвени на протестни дейности, в случай че незабавно не се реши казусът.

" Не е обикновено, месеци наред да не могат да се намерят 100 000 лв. и да се обезопаси този път, какво би трябвало да се случи, с цел да има реакция, питат хората в селото, потресени от днешния случай.

Петя Петрова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР