Опасен алкохол до момента не е установен при проверките на

...
Опасен алкохол до момента не е установен при проверките на
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, КЗП: Разреден алкохол е най-честото нарушение по Черноморието

Опасен алкохол досега не е открит при инспекциите на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), съобщи ръководителят Димитър Маргаритов в студиото на bTV.

„ Най-често проблемите са свързани с разреждане на алкохола за добиване на нерегламентирани облаги в по-голям размер ”, уточни Маргаритов. Той изясни, че това излиза наяве при лабораторно изпитване, при което се открива по-нисък алкохолен градус в наличието на разпечатаната бутилка по отношение на това в неразпечатаната. „ Подобни опити за нарушавания се вършат, само че надалеч не от всички ”, акцентира ръководителят на КЗП.

„ Имаме няколко случая от предходната година, в които дадената напитка като свойства, като физико-химичен разбор от самия производител излиза с непокриване на минималните параметри, които са заложени в Закона за виното и спиртните питиета, с цел да носи наименованието уиски, водка, ракия и така нататък Т.е. такова нарушаване може да се установи и във връзка с запечатана бутилка, която е пусната на пазара освен в заведението, само че и в комерсиалната мрежа ”, изясни Маргаритов. „ Може да има спиртни питиета, които да не покриват тези условия и те да бъдат пуснати на пазара, само че не трябва потребителите за бъдат заблуждавани, по отношение на това ”, безапелационен бе той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР