ООН започна операцията по доставка на хуманитарна помощ за 650

...
ООН започна операцията по доставка на хуманитарна помощ за 650
Коментари Харесай

ООН доставя хуманитарна помощ на 650 000 сирийци

ООН стартира интервенцията по доставка на филантропична помощ за 650 000 сирийци. Тя ще бъде осъществена през границата с Йордания, която бе отворена преди два месеца, предадоха международните осведомителни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

369 камиона транспортират 11 200 тона артикули от първа нужда - главно вода, храна и медикаменти. Очаква се интервенцията да продължи 4 седмици.

От Организацията прецизират, че всичко е координирано с сътрудниците в Сирия и Йордания, на които се изрича признателност за съдействието.

В началото на декември стана ясно, че към 30 000 сирийски бежанци са се завърнали непринудено от Йордания. Данните са от средата на октомври насам, откакто границата сред двете страни бе отворена още веднъж.

Йордания е измежду страните, приели на своя територия най-вече сирийски бежанци от началото на войната в Сирия през 2011 година. По данни на Аман, 1,3 млн. души са избягали там в търсене на избавление, а те са коствали на управляващите 10 милиарда $.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР