ООН предупреждава - питейната вода свършва, а болниците в ивицата

...
ООН предупреждава - питейната вода свършва, а болниците в ивицата
Коментари Харесай

„Няма да можем да извършваме бъбречна диализа“: Свършва дизелът за генераторите в болниците в Газа

Организация на обединените нации предизвестява - питейната вода свършва, а лечебните заведения в линията Газа разполагат с дизел за генераторите си единствено за още ден.

Израел и „ Хамас “ отхвърлиха появилата се тази заран информация за контрактувано помирение с посредничеството на Вашингтон и Кайро.

През граничния пункт „ Рафа “ с Египет би трябвало да влезе филантропичната помощ за палестинците

„ Ако половината от апаратите се изключат тази нощ, това значи същинска злополука. Няма да можем да правим бъбречна диализа “, споделя доктор Мохамед Закут, шеф на болница „ Асер “ в град Хан Юнис, линията Газа.

Снимка: bTV

Хиляди палестинци, доста от които с двойно поданство, не престават да се тълпят край граничния пункт с Египет „ Рафа “ – единственият, който не се управлява от Израел. Конвой на Организация на обединените нации с филантропична помощ чака от другата страна. Кайро трансферира отговорността за затворения пункт върху Тел Авив.

Снимка: bTV



„ Намираме се напълно покрай граничната ограда с линията Газа, дружно с израелските военни. Виждате техните тежки машини. А над главите ни можем да забележим по какъв начин израелската войска прехваща ракети от Газа “, предава Михал Хечко, кореспондент на словашката телевизия Markiza.

Снимка: bTV

По разнообразни данни сред половин и един милион души към този момент са напуснали северните елементи на линията Газа. Най-много от тях към този момент са в град Хан Юнис, където учебните заведения на Организация на обединените нации са претъпкани.

„ Вече пълним солена вода, принудени сме това да пием. Какво друго ни остава “, споделя Мохамад Джамал Сакр, гражданин на Хан Юнис.

Джо Байдън съобщи, че групировката „ Хамас “ би трябвало да бъде изцяло отстранена

Американският първи посланик дойде за повторно в Тел Авив след дипломатическата си обиколка в района.

Снимка: bTV


Владимир Путин разгласи, че е разговарял по телефона с водачите на Египет, Иран, Сирия, Израел и Палестинската автономност.

След размяната на удари сред ливанската организация „ Хизбула “ и Израел Тел Авив ще изтегля селищата по северната си граница с Ливан.

Според съветския президент най-важното е да се спре кръвопролитието

А представителят на католическата черква в Йерусалим съобщи, че е подготвен да замени себе си против децата, пленени от „ Хамас “.

Следете всички събития в нашия онлайн репортаж.

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР