ООН извърши днес първата евакуация на болни със самолет от

...
ООН извърши днес първата евакуация на болни със самолет от
Коментари Харесай

ООН евакуира болни със самолет от йеменската столица Сана

ООН извърши през днешния ден първата евакуация на заболели със аероплан от йеменската столица Сана от 2016 година, съобщи Франс прес. От Сана, която е под контрола на йеменските бунтовници хуси, бяха изведени седем деца.
Самолетът потегли от Сана към йорданската столица Аман.

Летището на Сана е затворено за търговски полети от 2016 година
" Днес е доста значим ден. Това е първият полет по медицински въздушен мост. Става дума за пациенти, които не могат да бъдат лекувани в Йемен и които ще бъдат закарани в Йордания ", сподели пред публицисти Лиз Гранд, координаторка на Организация на обединените нации в Йемен, добавя Българска телеграфна агенция.

По оценки на Организация на обединените нации Йеменският спор е довел до една от най-тежките филантропични рецесии. Двете страни в спора са подкрепяните от Иран бунтовници хуси, които превзеха столицата Сана през 2014 година, и държавните сили, подкрепяни от коалиция, предвождана от Саудитска Арабия.

Коалицията, която управлява йеменското въздушно пространство, разгласи през ноември предходната година, че ще даде позволение за тръгване от Йемен на пациенти, които имат потребност от здравна помощ в чужбина.

Специалният делегат на Организация на обединените нации за Йемен Мартин Грифитс съобщи предишния месец, че 30 йеменски пациенти ще бъдат евакуирани, с цел да получат здравна помощ, каквато не може да им бъде оказана в Йемен. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР