ООН гласува с голямо мнозинство Русия незабавно и безусловно да

...
ООН гласува с голямо мнозинство Русия незабавно и безусловно да
Коментари Харесай

ООН гласува изтегляне на Русия от Украйна

ООН гласоподава с огромно болшинство Русия неотложно и абсолютно да изтегли войските си от Украйна, международната организация означи една година от войната с апел за " обективен и дълготраен " мир. Украйна получи мощна поддръжка при необвързващо гласоподаване, при което 141 от 193 членове на Организация на обединените нации го поддържаха, седем бяха срещу и 32 въздържали се, в това число Китай и Индия. Против гласоподаваха Русия, Беларус, КНДР, Мали, Никарагуа, Сирия и Еритрея.

В навечерието на първата годишнина от бруталната война поддръжката за Киев беше малко изменена от тази през предишния октомври, когато 143 страни гласоподаваха осъдиха оповестеното от Русия анексиране на четири украински района. Гласуването пристигна след двудневен спор, по време на който Киев прикани интернационалната общественост да избере " сред положителното и злото ".

Резолюцията препотвърждава поддръжката за " суверенитета " и " териториалната целокупност " на Украйна, отхвърляйки всевъзможни съветски искания към частите от страната, които окупира. Тя също по този начин изисква „ Руската федерация неотложно, изцяло и абсолютно да изтегли всички свои военни сили от територията на Украйна в нейните интернационално приети граници “ и приканва „ за преустановяване на военните дейности “. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР