Онс Жабер изпрати блестящ сезон на клей, в който спечели

...
Онс Жабер изпрати блестящ сезон на клей, в който спечели
Коментари Харесай

Поредна титла и рекорден ранкинг: Онс Жабер триумфира на турнира в Берлин!

Онс Жабер изпрати ослепителен сезон на клей, в който завоюва своята първа WTA 1000 купа, пристигнала на шампионата в Мадрид, а след това игра и край в Рим, преди да се стигне до разочароващото отпадане още в първия кръг на Ролан Гарос, само че в последна сметка тунизийката се изкачи до номер 4 в международната класация. Тунизийката през тази седмица откри тревния си сезон на конкуренцията в Берлин, като показва цялостния си искра при играта на зелено и с безапелационни победи доближи мача за купата, където я очакваше олимпийската шампионка Белинда Бенчич.

В хода на конфликта тунизийката образно сподели мощта си, когато намираше празни пространства за офанзива, но получаваше сериозен отпор от международната номер 17, която се бранеше ловко и на собствен ред се представяше безапелационно в офанзива. Двубоят с всяка минала минута прерастваше във все по-сериозна борба за всеки метър на корта, само че злополучна травма в глезена получи швейцарката в края на първата част, която не ѝ разреши да продължи срещата и Бенчич бе принудена да се откаже, с което Жабер по извънредно противен метод триуфмира с втората си купа на трева след 6:3 2:1 и отричане.

Мачът започва с безпогрешно показване в опитите за офанзива от страна на международната номер 4, която излъчваше сигурност с ударите си и се поздрави с ранен пробив задатък. Постепенно с развиването на дуела олимпийската златна медалистка откри своя темп и се възползва от слаб сервис гейм на съперничката си, с цел да редуцира изоставането си, връщайки брейка пасив. Тунизийката не остана безучастна на протичащото се и незабавно с контра акция на посрещане си извоюва нов пробив, който я сложи в позиция да сервира за продобиване на частта. Шампионката от Мадрид се сблъска с четири брейкбола единствено в това си подаване, като ги отрази до един, преди след неприятен контакт с настилката Бенчич да се контузи, което я направи очевидно неконкурентоспособна и откриващия сет след нескончаем медицински таймаут бе записан в актива на международната номер 4 и топ сложена в схемата.

Втората част през цялото време бе предопределена какво може да се чака, откакто напредването по корта на швейцарката изваждаше на показ болката, която изпитва, заради което след пробива на Жабер в третия гейм, Бенчич взе тежкото решение да се откаже, а с това топ сложена на шампионата бе коронясана в немската столица.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР