Онлайн преброяването на земеделските стопанства в страната започва от днес

...
Онлайн преброяването на земеделските стопанства в страната започва от днес
Коментари Харесай

Онлайн преброяването на земеделските стопанства в страната започва от днес

Онлайн преброяването на земеделските стопанства в страната стартира от през днешния ден и ще продължи до 18 септември, оповестиха от Министерството на земеделието.

Земеделските стопани ще могат да дават данни онлайн, благодарение на уеб-базирано приложение и попълване на електронен въпросник. Тези, които не са изпратили поръчка за присъединяване в онлайн преброяването, ще бъдат посетени от анкетьори в интервала от 19 септември до 18 декември 2020 година Данните ще бъдат събирани посредством изявление със стопанина или шефа на стопанството. Анкетирането ще се прави посредством попълване на въпросник на книжен притежател или посредством онлайн въвеждане благодарение на портативно електронно устройство. Анкетьорите ще имат опция да се свържат авансово по телефона и да си уговорят среща в комфортно за стопанина време. Те ще могат да оставят уведомление за посещаване, в случай че срещата не се е провела, за насрочване на ново посещаване.

Целта на преброяването е да се получи систематизирана и изчерпателна информация за броя, вида и размера на земеделските стопанства. Фермерите ще би трябвало да посочат броя на отглежданите култури и селскостопански животни, както и какъв брой служащи са наети в стопанството. Наличието на статистически данни, съпоставими с тези на останалите страни членки по отношение на структурата на земеделските стопанства, е значимо за установяване развиването на Общата селскостопанската политика. То ще спомогне да се дефинират насоките за развиване на българското земеделие. Информацията ще даде опция за съответно обмисляне, създаване, използване и мониторинг на националните политики и политиките на Европейски Съюз.

От земеделските стопани няма да се изискват документи за доказване на предоставените сведения. Ще бъдат употребени данни, налични в административните регистри. На интернет уеб страницата на МЗХГ е оповестена информация за осъществяване на преброяването на земеделските стопанства през 2020 година Допълнителни въпроси за преброяването могат да се изпращат по електронната поща на адрес: [email protected].
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР