Омикрон продължава да променя плановете за празнични пътувания - за

...
Омикрон продължава да променя плановете за празнични пътувания - за
Коментари Харесай

Омикрон обърква празнични планове по целия свят. Очакват се нови мерки в Европа

Омикрон продължава да трансформира проектите за празнични пътувания - за през днешния ден са анулирани 1 500 полета по целия свят. Сумарно - от 24 декември до през днешния ден те към този момент са над 5 900 като се чака по летищата да има проблеми и на следващия ден.

Новият вариант става доминантен във от ден на ден европейски страни. Очаква се да бъдат въведени нови, по-строги ограничения в опит да се ограничи разпространяването на болестта.

Най-засегнати са летищата в Съединени американски щати и Китай. Основната причина за анулацията на полети е неналичието на личен състав, който е болен или под карантина. Авиокомпаниите приканват всички, които има резервации да наблюдават уеб страниците на летищата и на авиопревозвачите. Натоварено придвижването край централната жп гара във Вашингтон, макар, че мнозина са се вслушали в апела на управляващите и няма да пътуват по празниците.

" Не се усещам сигурен и няма да пътувам. Реших да не се прибирам вкъщи. Опитвам се да си седнал съм у дома, да си почивам. И мисля, че това би трябвало да създадат всички. " - споделя Клинтън Робинсън

Отвъд океана, след Португалия, Омикрон към този момент е доминантен и в Белгия. Според локални медии чака до края на годината той да обхване над 90% от новите инфекции в страната. Все още е не е ясно дали ще бъдат въведени нови ковид-мерки.

Във Франция броят на инфектираните надмина 100 хиляди за ден. Утре се чака френският президент Еманюел Макрон и министри да обсъдят нови ограничения против разпространяването на Омикрон. Здравните управляващи към този момент предложиха на пълнолетните жители да се ваксинират с подсилваща доза три месеца след първичната имунизация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР