Омбудсманът Мая Манолова започва кампания за закрила правата на децата,

...
Омбудсманът Мая Манолова започва кампания за закрила правата на децата,
Коментари Харесай

Самотна майка на три деца написа гневно писмо до дядо Коледа: "Мигранти и роми имат повече права" и взриви държавата

Омбудсманът Мая Манолова стартира акция за протекция правата на децата, останали с един родител. А мотивът е затрогващо писмо на самотна майка с три деца. Многодетна майка с три деца - Златина Хаджипанайотова, написа яростно писмо до дядо Коледа, в което акцентът е подложен върху това, че роми и мигранти вземат по-големи помощи от българската страна, в сравнение с самотни родители.

В писмото Златина написа, че всеки клошар, ром и бежанец, който не работи, има повече права от нейните три деца, останали сираци откакто татко им губи борбата с рака.

Тя споделя, че изпитва яд към системата поради това, че страната изисква да съблюдаваме законите и да бъдем примерни жители, а когато се нуждае от страната - нея я няма.

Златина написа още, че няма потребност от пари, а желае децата й да получат единствената помощ, която им се поставя съгласно закона - лична пенсия. Тя се отпуска под изискване - приходът на родителя да не надвишава 65 лева на член от фамилията за месеца.

А писмото е адресирано до дядо Коледа, тъй като по Коледа стават чудеса.

Майката на три деца се обърна към омбудсмана с молба да бъдат подкрепени напъните за обезпечаване на непрекъсната лична помощ за деца, останали с един родител.

Златина желае действителна смяна в интерес на българската майка и българското дете. Защото тези текстове не са променяни от 2009 година.

За задачата Мая Манолова подема акция и среща с родители в сходна обстановка, представители на Министерство на труда и обществената политика, Агенцията за обществено подкрепяне, Националния застрахователен институт, Комисията за отбрана от дискриминация, Държавната организация за протекция на детето, народни представители, неправителствени организации.

Очаква се да се решат по-добри условия за родителите на деца, половин сираци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР