Омари Ахмедов (вече 18-4-1) постигна победа с единодушно съдийско решение

...
Омари Ахмедов (вече 18-4-1) постигна победа с единодушно съдийско решение
Коментари Харесай

Ахмедов спечели първата си битка от 435 дни насам на UFC Fight Nigh 146

Омари Ахмедов (вече 18-4-1) реализира победа с единомислещо съдийско решение (30-27, 30-27, 30-27) над 39-годишния деец в междинна категория Тим Боуч (вече 21-13) в първия дуел от главната бойна карта на галавечерта UFC Fight Night 146 в Уичита, Канзас. Руснакът бе внимателен в метода си към дуел и стратегически пласираше ударите си, без да залага на доста скоростни комбинации и експлоадирания, каквито са го подвеждали в предходните му срещи. Боуч пък по този начин и не можа да откри точната отдалеченост в целия конфликт и бе разкървавен съществено в края на срещата. Ахмедов завоюва първата си борба от цели 435 дни насам, като в кариерата си има 7 триумфа с нокаут и 5 със съмбишън.

Боуч стартира да загражда съперника си при започване на първия рунд, само че руснакът с ляво кроше и дясно коляно съумя да обърне самодейността и да притисне противника до оградата. Американецът показва добра отбрана и се опази от тейкдаун, като двамата стояха дълго време в клинч. При 2:15 минути оставащи от времето борбата бе възобновена в стойка в средата на осмоъгълника, като никой не смееше да повиши темпото и да опитва комбинации. Ахмедов пласира няколко положителни външни десни лоукика и сподели, че си е взел поука да не се впуска в безразсъдни замени при започване на борбите си, което му е изигравало неприятна смешка в предишното.

Боуч също заложи на няколко кика след старта на втората част, а Ахмедов все по този начин не успяваше да вкара ляво или дясно кроше, които опитваше с огромен обсег на ръцете си. Той въпреки всичко съумя да сътвори проблем на съперника си, разкървавявайки носа му с десен прав, което сигурно компрометираше дишането на американеца. Ахмедов обаче не опита да повиши темпото и да се възползва от преимуществото си, като продължи да обикаля осмоъгълника наоколо до оградата. Минута преди края руснакът притисна съперника си още веднъж в клинч и двамата разменяха колена и кикове.

Надлъгването в стойка продължи и в третия рунд, като Боуч отново бе този, който стъпваше напред и опитваше първи да влиза в размените, само че без комбинации. След минута и половина функциите се размениха и Ахмедов пласира положителни ляв-десен прав в главата на противника, а последвали две леви крошета пуснаха кръв и от дясната вежда на Боуч. Реферът на кръга Хърб Дийн предизвести два пъти бойците да бъдат дейни и да не се разхождат просто в осмоъгълника, което ги предизвика да създадат замени на крошета от близка отдалеченост. Отново руснакът бе по-успешен и разкървави и другата вежда на съперника си, само че отново реши да не превключва на по-висока скорост и да бъде по-предпазлив по-късно. В последна сметка той се задоволи да изчака последната сирена и да получи успеха със съдийско решение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР