Олимпийският шампион Якоб Ингебригтсен спечели бягането на 1500 метра за

...
Олимпийският шампион Якоб Ингебригтсен спечели бягането на 1500 метра за
Коментари Харесай

Якоб Ингебригтсен спечели бягането на 1500 метра на Диамантената лига в Лозана

Олимпийският първенец Якоб Ингебригтсен завоюва бягането на 1500 метра за мъже в Лозана от Диамантената лига по лека атлетика.

22-годишният играч от Норвегия, който счупи международния връх в нетрадиционното тичане на две благи този месец в Париж, водеше през цялата отдалеченост и финишира първи за 3:28,72 минути, по-малко от секунда от персоналния си връх, макар хладната вечер на Стад Олимпик де ла Понтез.

" Трябваше да направя някои корекции в моята тактика. Целта е да вляза във допустимо най-хубавата форма за международното, което стартира на 19 август в Будапеща ", сподели Ингебригтсен.

Ламеча Гирма от Етиопия, който усъвършенства международния връх в стипълчейз същата вечер на 9 юни в Париж, остана втори на 1500 метра с 3:29.51 минути, което е нов връх на Етиопия.

He just keeps WINNING.

Norway`s Jakob Ingebrigtsen clocks 3:28.72 for a new meeting record in the men`s 1500m!
— NBC Olympics & Paralympics (@NBCOlympics)

Американката Кейти Муун завоюва успеха в бранша за пастирски скок с най-хубаво достижение в света за сезона от 4.82 метра.

Най-добро време за сезона даде и етиопецът Бериху Арегави в бягането на 5000 метра за мъже с 12:40.45 минути. Той съумя да победи Джошуа Чептегей (Уганда), а достижението на 22-годишния етиопец е петото най-хубаво в дисциплината за всички времена.

Кенийката Мери Мора завоюва бягането на 800 метра при дамите, повеждайки от началото на дистанцията и финиширайки с най-хубавото персонално достижение за сезона - 1:57.43 минута.

На 100 метра при дамите Мари-Жозе Та Лу от Кот д`Ивоар, двойна сребърна медалистка от международното състезание през 2017 година, направи мощен старт и стигна до лесна победа с 10.88 секунди.

" Доволна съм от успеха, само че не и от времето си. Условията не бяха идеални, беше студено за мен. Но съм щастлива, че най-малко пробягах под бариерата от 11 секунди ", разяснява Та Лу.

Лециле Тебого от Ботсвана завоюва бягането на 200 метра при мъжете с 20.01 секунди. Олимпийският първенец от Канада Андре де Грас, който неотдавна смени персоналния си треньор, остана едвам шести с 20.57 секунди.

Следващият шампионат от Диамантената лига ще се организира в Стокхолм на 2 юли.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР