Олимпийският шампион по джудо от Рио 2016 Хасан Халмурзаев (Русия)

...
Олимпийският шампион по джудо от Рио 2016 Хасан Халмурзаев (Русия)
Коментари Харесай

Отстраниха руски олимпийски шампион от състезания заради палестинско знаме

Олимпийският първенец по джудо от Рио 2016 Хасан Халмурзаев (Русия) е краткотрайно отхвърлен от надпревари, оповестиха от Международната федерация.

Халмурзаев разгласява фотография на палестинското знаме на страницата си в Инстаграм, след което и видеозапис, показващ следствията от обстрел на израелската войска.

" Руската федерация по джудо изпрати писмо до Международната централа, в което даде следната информация: спортистът е нарушил вътрешните правила и разпореждания на федерацията, които не разрешават публикуването на религиозни или политически възгледи. Руската федерация по джудо неотложно спря правата на спортиста, до момента в който не бъде взето решение по случая. Международната централа продължава да се бори с дискриминирането и да пази човешките полезности, ние поддържаме полезностите в джудото - взаимопомощ, разцвет, почитание и другарство ", се споделя в изказването на федерацията.

29-годишният Халмурзаев се състезава в категория до 81 кг. Спортистът е също европейски първенец (2016) и бронзов медалист от Световното състезание (2017).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР