Олимпийските игри в Токио ще се проведат без фенове заради

...
Олимпийските игри в Токио ще се проведат без фенове заради
Коментари Харесай

Без публика на олимпийските игри, извънредно положение в Токио

Олимпийските игри в Токио ще се проведат без почитатели поради възходящия брой инфектирани с ковид! Влошаването на пандемичната конюнктура принуди министър-председателят на Япония Йошихиде Суга да разгласи изключително състояние в столицата от 12 юли до 22 август.

След това решение министър Тамайо Марукава, отговаряща за провеждането на Игрите, заяви, че на най-големия състезателен конгрес няма да се позволяват освен задгранични, само че и локални почитатели.

Първоначалният проект на уредниците беше да се употребява до 50% от потенциала на оборудванията, при неповече от 10 000 души на съревнование.

Властите обаче са обезпокоени от 920 нови случая на COVID-19 в последното денонощие - най-високият брой от средата на месец май. Това е и повода Токио да е в изключително състояние за четвърти път от началото на пандемията.

" Тъжно е, че олимпийските игри ще бъдат в лимитиран формат поради утежняването на пандемичната конюнктура. Съжалявам за всички, които са си закупили билети, както и за локалните. ", разяснява президента на Токио 2020 Сейко Хашимото.

Олимпийските игри стартират на 23 юли и ще завършат на 8 август.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР