Преди внезапната смърт на Ебрахим Раиси при катастрофа с хеликоптер,

...
Преди внезапната смърт на Ебрахим Раиси при катастрофа с хеликоптер,
Коментари Харесай

Смъртта на Ебрахим Раиси, за да тества единството на твърдолинейните фракции в Иран

Преди неочакваната гибел на Ебрахим Раиси при злополука с хеликоптер, иранският президент се считаше за претендент за втори мандат, като изборите трябваше да се проведат идната пролет.

Всеки президент от 1981 година насам е изкарал най-много два мандата и последните общи избори преди три години бяха деликатно проведени, с цел да се подсигурява, че Раиси, протеже на висшия водач аятолах Али Хаменей, има явен път към успеха.

Но с ислямската република, която към този момент е конституционно задължена да организира изключителни избори в границите на 50 дни, гибелта на Раиси може да тласне напрегнатото политическо съревнование на Иран измежду лоялните на теократичната система до ново равнище. С по-малко от два месеца за подготовка и взимане на решение кои претенденти да бъдат подкрепени, това също ще тества единството на хардлайнерите на режима.

„ Хардлайнерите евентуално ще търсят претендент, кадърен да балансира тяхната секта след неотдавнашното политическо напрежение “, сподели Мохамад-Али Абта...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР