Олимпия (Асунсион) спечели шампионската титла на Парагвай за 46-и път

...
Олимпия (Асунсион) спечели шампионската титла на Парагвай за 46-и път
Коментари Харесай

Олимпия спечели рекордна титла на Парагвай

Олимпия (Асунсион) завоюва шампионската купа на Парагвай за 46-и път в историята, откакто приключи 1:1 с Насионал. Титлата стана факт след 1:1 на националния стадион на страната " Дефенсорес дел Чако " в среща от последния 22-и кръг, а попадението за купата вкара Брайън Монтенегро в 75-ата минута. Олимпия приключва с 49 точки, с 1 пред Серо Портеньо и 3 пред Насионал. Но задачата не беше по никакъв начин лесна. 

Голът на Давид Флейтас за градския противник Насионал през първото полувреме направи задачата доста по-сложна, добавяйки голям напън. Насионал, воден от треньора Педро Сарабия, тотално доминираше в продължение на 60 минути. Но четвърт час преди края Брайън Монтенегро изравни резултата след страховит гол. Валтер Гонсалес получи топката от Ричард Ортис и незабавно подаде на Монтенегро, който преодоля вратаря на Насионал. " Това е най-важният гол за хората, за всичко, през което преминахме през тази година. И истината е, че е изцяло справедливо ", сподели голмайсторът след края. 

Работа имаше и за полицията, която арестува преди, по време и след края на срещата 98 лица поради нарушение на публичния ред. Сред арестуваните има последователи както на Олимпия, по този начин и на градския противник Насионал. 10 от задържаните са били малолетни и са предадени на родителите им, а 88 души били трансферирани в щаба на Силите за специфични полицейски интервенции (Fope), изясни комисарят на градската полиция Николас Кардосо пред канала GEN-Nación Media.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР