Олимпиакос победи Монако с 94:88 у дома и се класира

...
Олимпиакос победи Монако с 94:88 у дома и се класира
Коментари Харесай

Историческо: Александър Везенков ще играе във Финалната четворка на Евролигата

Олимпиакос победи Монако с 94:88 вкъщи и се класира за финалната четворка на Евролигата. Това стана факт след 3:2 победи за гранда от Пирея в серията. Българският национал Александър Везенков за първи път ще играе на финалите на най-силния европейски шампионат в кариерата си.

Тази вечер крилото записа против името си 9 точки, 7 битки и 1 асистенция за 36 минути на паркета.

Трикратният отличник в Евролигата ще срещне миналогодишния първенец Анадолу Ефес в опит да стигне до финала. Другият полуфинал опълчва Барселона и Реал Мадрид.

Олимпиакос и Монако изиграха зрелищен дуел, а измежду феновете беше суперзвездата от НБА Кевин Дюрант.

Гостите бяха по-добри през първото полувреме, като в даден миг от втората част имаха задатък от 11 точки. В последна сметка "монегаските " се отдръпнаха с задатък от 48:41 на полувремето. Олимпиакос изравни играта в третия интервал, само че влезе в последната четвърт с 4 точки пасив - 66:70. Домакините изравниха след тройка и углавен удар на Александър Везенков за 72:72, след което постановиха волята си.

Най-резултатен за спечелилите беше Шакийл МакКисик с 18 точки. Още 17 точки добави Томас Уолкъп, Тайлър Дорси приключи със 16, а Костас Слукас добави още 15 точки.

За Монако Майк Джеймс наниза 24 точки, а Якуба Оутара остана с 15 точки. Парис Лий добави още 14 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР