Оксфорд сменя Харвард в новия служебен кабинет на президента Румен

...
Оксфорд сменя Харвард в новия служебен кабинет на президента Румен
Коментари Харесай

Оксфорд сменя Харвард в новия служебен кабинет

Оксфорд сменя Харвард в новия длъжностен кабинет на президента Румен Радев. Четирима от министрите имат дипломи от най-престижни университети от Европа и Съединени американски щати.

Пълен контрапункт на харвардците Кирил Петков и Асен Василев се явява новият министър на нововъведенията и растежа. В стола на Даниел Лолер сяда Александър Пулев. Той е магистър по финанси на Оксфордския университет и бакалавър по осведомителни системи и финанси на Университета в Мейн, Съединени американски щати.

Професионалната му кариера минава през " УниКредит “, където четири години е бил шеф " Инвестиционно банкиране “; Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), в която шест години е основен банкер; управител " Консултации по покупко-продажби “ в " Ърнст и Янг “.

Работил е в интернационалните компании като " Ситигруп Глоубъл Маркетс “, " Браун Брадърс Хариман “ и " Дженеръл Електрик “.

Александър Пулев има дълготраен опит в плановото финансиране и в структурирането на транзакции, вариращи от дялово вложение до синдикиране на хибриден и старши дълг. Управлявал е портфолио от започващи компании на " Булбанк “ и е бил координатор на програмата за рисков капитал на Европейска банка за възстановяване и развитие за Балканите.

Пулев бе заместник-министър на превоза и известията в служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев за интервала от септември до декември 2021 година

Новият правосъден министър Крум Зарков е ученик на Сорбоната. Служебният министър на енергетиката Росен Христов е магистър по  интернационалните стопански връзки от Калифорнийския университет в Съединени американски щати. А вицепремиерът по европейските фондове Атанас Пеканов е докторант по стопанска система във Виенския университет по стопанска система и бизнес (WU Wien).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР