Окръжният съд в Търговище постанови мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжният съд в Търговище постанови мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Постоянен арест за рецидивиста, подпалил свой приятел като факла

Окръжният съд в Търговище постанови мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 41-годишният мъж от Омуртаг, който заля със запалителна течност собствен прочут и го възпламени .

Преди няколко дни сред двамата зародил скандал в заведение, който прераснал във физическа разпра. По-късно обвиненият разкрил съперника си в друго заведение, нахлул там със запалена факла и бутилка със запалителна течност , които хвърлил върху 33-годишния мъж .

Пострадалият получил изгаряния по лицето и едната ръка , лекува се в Клиника по изгаряния при ВМА-Варна, без заплаха за живота. 

Извършителят на действието бе арестуван още същата вечер. Той е прочут на органите на реда и е осъждан неведнъж .

Искането на Окръжната прокуратура е за мярка за неотклонение „ задържане под стража “, поради правосъдното минало на причинителя и това, че понастоящем се касае за тежко съзнателно закононарушение, за което се планува наказване „ отнемане от независимост от 15 до 20 години “, „ пожизнен затвор “ или „ пожизнен затвор без подмяна “. Налице са свидетелски показания за осъщественото, както и действителна заплаха обвиненият да се укрие или извърши закононарушение. Извършеното е в изискванията на „ рисков рецидив “, показват още от съда.

Целта на постановената от Окръжния съд мярка „ задържане под стража “ е да обезпечи наличието на обвинения в хода на следствието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР