Окръжният съд в Пловдив отхвърли иска на общинската администрация срещу

...
Окръжният съд в Пловдив отхвърли иска на общинската администрация срещу
Коментари Харесай

Окръжният съд в Пловдив отхвърли иска на Общината срещу апорта на варненските акции от Международния панаир в дружеството "Пълдин Туринвест"

Окръжният съд в Пловдив отхвърли желае на общинската администрация против вписването на варненските акции от Международния панаир в капитала на " Пълдин Туринвест " АД. Това излиза наяве от оповестено на страницата на съда решение от 4 април.
 
На Общото заседание на сдружението, извършено на 9 януари тази година, представителят на Община Пловдив Ясен Михайлов гласоподава " за " апорта на акциите, само че в това време е изразил мнение и мнение, че общината не дава единодушие за увеличение на капитала и се възползва от блокиращата си квота.
 
С импортирания иск община Пловдив твърди, че заради това несъгласие решенията са незаконосъобразни и изиска анулацията им. Съдът намира, че всички решения, взети на общото заседание на акционерите на ответното сдружение, извършено на 9 януари тази година, са законосъобразни, а изказванията на ищеца – са неоснователни и недоказани.
 
Решението на магистратите е, че блокиращата квота за придобиването на акциите не е осъществена. Причината е, че представителят на общината е дал своя вот със " за " всички препоръчани промени на общото заседание, а с това е дал категорично единодушие за всички препоръчани промени в устава, както и за препоръчаното нарастване на капитала на сдружението.
 
Ако представителят на общината не се е явил на извършеното общо заседание, или не е дал своя вот препоръчаните промени, или просто е дал своя вот с " въздържал " се, или непосредствено е дал своя вот " срещу " тях, то " единодушие " по смисъла на посочената законова норма нямаше да е налице, а правната последица би била практикуване на описаната блокираща квота, е записано в решението на съда.
 
Решението може да се апелира пред Апелативен съд Пловдив в двуседмичен период от връчването му на страните.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР