Окръжният съд в Монтана остави под домашен арест 22 годишен

...
Окръжният съд в Монтана остави под домашен арест 22 годишен
Коментари Харесай

Обвиняем за грабеж е под домашен арест с електроннна гривна

Окръжният съд в Монтана остави под домакински арест 22 годишен юноша, упрекнат в обир, като го сложиха под наблюдаване с електронна гривна.
На 3 юни Б.П.Т. лишил в Монтана 200 лв. от К.Б.Г. от Лом като използвал мощ, а действието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, след сходен обир осъществен преди време от него.
Мярката за неотклонение „ домакински арест “ е взета на Б.П.Т. с определение на Софийския апелативен съд от 11 юли. Срещу него е формирано досъдебно произвеждане и му е сложена електронна гривна за следене на придвижването му. Обвиняемият е изискал от съда мярката му „ домакински арест “ да бъде променена в „ подписка “ с претекста, че би трябвало да работи, с цел да има приходи и да оказва помощ на болния си татко и на фамилията си. След заседание съдът реши, че няма изменение на събитията, което да постанова смяна на мярката “домашен арест “.
Обвиняемият е осъждан към този момент четири пъти, като две от присъдите му са „ отнемане от независимост “ и магистратите сметнали, че има заплаха да се укрие и извърши ново закононарушение. Затова съдът разгласи настояването за смяна на мярката за неотклонение за безпричинно и го остави без почитание.
Определението може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен период пред Софийски апелативен съд.
За да се яви Б. П. Т. на делото, със заповед на началника на Областната работа за осъществяване на наказванията – Плевен краткотрайно бе прекратено електронното му наблюдаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР