Окръжният съд в Монтана одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и

...
Окръжният съд в Монтана одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и
Коментари Харесай

Условна присъда за мъж от Видинско, купил прасе с фалшиви банкноти от по 100 евро

Окръжният съд в Монтана утвърди съглашение, реализирано сред прокуратурата и отбраната на подсъдимия Д.О.Д., който пуснал в послание подправени парични знаци - банкноти от по 100 евро.
На 1 ноември 2017 година 31-годишният от град Брегово дошъл в град Вълчедръм и се договорил с локален гражданин да купи от него прасе, за което му платил с три банкноти от по 100 евро. По-късно продавачът открил, че парите са подправени, уведомил полицията и против Д.О.Д. било формирано досъдебно произвеждане за закононарушение срещу паричната система.
За лица, които прокарват в послание подправени парични знаци, за които знаят, че са подправени, законът планува затвор от две до осем години. Пред съда подсъдимият, който към този момент е осъждан, се признал за отговорен и сключил с прокуратурата съглашение за наказване от една година и три месеца "лишаване от независимост ", отсрочени с три години изпитателен период, оповестиха от пресслужбата на съда в Монтана. Окръжният съд утвърди съглашението с претекста, че не опонира на закона и морала и приключи правосъдното произвеждане. Съдът лиши в интерес на страната подправените банкноти и разпореди да бъде известена Българска народна банка, с цел да ги унищожи.
Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР