Окръжният съд в Добрич наказа румънец, избегнал плащането на данъци

...
Окръжният съд в Добрич наказа румънец, избегнал плащането на данъци
Коментари Харесай

Съдът в Добрич наказа румънец, избегнал плащането на данъци за 97 автомобила

Окръжният съд в Добрич наказа румънец, избегнал заплащането на налози за 97 моторни транспортни средства, благосъстоятелност на записаната у нас негова компания, оповестиха от пресцентъра на институцията. Чужденецът ще изтърпи девет месеца "лишаване от независимост " с тригодишен изпитателен период.

Мъжът е бил шеф на сдружение - със седалище и адрес на ръководство в село Кардам, община Генерал Тошево, с главен предмет на активност търговия с коли.

Разследващите са открили в досъдебното произвеждане, че румънски жители са купували коли от разнообразни страни, само че поради високата първична такса за регистрация на транспортните средства в Румъния, пристъпвали към по-евтин вид. Те се свързвали с компании, като ръководеното от подсъдимия сдружение, които им съдействали да се снабдят с българска регистрация на транспортните средства. Така с цялостен комплект документи и с нотариално заверено пълномощие румънските водачи получавали коли, с които можели да пътуват на всички места и да се разпореждат с транспортните средства. За задачата били прилагани фиктивни контракти за покупка на колите, в които за място на подписване на договорката се посочвал един и същи град в Румъния, а за покупател - сдружението със седалище в Кардам. Почти всички контракти са били на една и съща цена от 150 евро без разлика на марката, възрастта, положението на автомобила. Придобитите по този метод транспортни средства от дружеството-купувач не били декларирани пред община Генерал Тошево и за тях шефът не платил налози в изключително огромни размери - 15 794 лв. за интервал от две години.

Постановената присъда към този момент е в законна мощ, откакто румънският жител е признал виновността си и делото е минало по реда на съкратената правосъдна процедура, показват от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР