„Той се спъна“: Правни експерти казват, че Марк Медоус може да има „проблем с лъжесвидетелстване“, след като даде показания

...
Окръжният прокурор на Фултън Кънтри Фани Уилис в нова бележка
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Фултън Кънтри Фани Уилис в нова бележка изглежда намекна, че бившият началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус може е извършил лъжесвидетелстване при неочакваното си явяване на свидетели по-рано тази седмица, докато се опитва да премести делото си във федералния съд. Уилис, който наскоро обвини Тръмп, Медоус и редица други съзаговорници за усилията им да отменят резултатите от президентските избори в Джорджия през 2020 г., твърди в ново досие, че показанията на Медоус подкопават усилията му да прехвърли случая във федералния съд.

„И след като настоя, че не е играл „никаква роля“ в координирането на списъците от „фалшиви избиратели“ в няколко щата, подсъдимият беше принуден да признае при кръстосан разпит, че той всъщност е дал указания на служител на кампанията в това отношение“, пише Уилис.

„Съдът има достатъчно основания да не кредитира някои или всички показания на подсъдимия“, се твърди в бележка под линия в документацията.

„Марк Медоус има потенциален проблем с лъжесвидетелстване“, написа в Twitter проф. по право от Нюйоркския университет Райън Гудман, добавяйки, че Уилис го е изразил „с подценени думи“.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР