Окръжната прокуратура във Видин внесе обвинителен акт срещу двама мъже

...
Окръжната прокуратура във Видин внесе обвинителен акт срещу двама мъже
Коментари Харесай

Двама отиват на съд заради компютърни програми за крадене на данни от банкови карти |

Окръжната прокуратура във Видин внесе обвинителен акт против двама мъже за притежавани от тях компютърни стратегии за крадене на данни от банкови карти.

Двамата пристигнали на 16 март 2019 година с лек автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин – Калафат. Те обяснили, че се връщат от Германия, където работели.

При инспекцията на колата били открити пластични карти със серийни номера и магнитна лента, както и платка с електронни съставни елементи. В персоналния багаж на мъжете имало и мобилни телефони със СИМ-карти, флакон със сив спрей, 21 пластични карти с разнообразни надписи и номера, платки с електронни съставни елементи, портативни компютри.

При направената компютърно–техническа експертиза станало ясно, че част от устройствата могат да крадат информация за ПИН-кода от банкови карти след спомагателна обработка. Експертите показват, че откритата платка се употребява за запис на данни от видеокамера на мултимедийно устройство, инсталирана над клавиатурата на банкомат. По този метод могат да бъдат получени данни за ПИН-кодове на карти при потреблението им от клиенти на АТМ устройство.

В твърдите дискове на компютрите e била открита информация, обвързвана с данни за платежни принадлежности. Открити са били и профилирани софтуерни артикули и файлове за събиране и обработка на данни. От непокътнатата история на употребените интернет браузъри са видни някои от посещаваните уеб сайтове и основните думи, употребявани за търсене на интернет наличие, обвързвано с данни на платежни принадлежности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР