Окръжната прокуратура в Стара Загора наблюдава досъдебно производство по случая

...
Окръжната прокуратура в Стара Загора наблюдава досъдебно производство по случая
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва инцидента с разбилия се край Раднево самолет

Окръжната прокуратура в Стара Загора следи досъдебно произвеждане по случая с разрушилия се в землището на с. Землен, община Раднево, аероплан М18 " Дромлер ". Нарушени са разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е породена гибелта на 70-годишен мъж - закононарушение по член 343 ал.1 писмен знак „ В “ вр. член 342 алинея 1 прочие 2 от Наказателния кодекс, показват от правосъдната институция.

По досъдебното произвеждане са осъществени голям брой дейности по следствието за определяне на повода за злополуката – оглед на местопрестъпление, разпити на очевидци, назначени са съдебномедицинска и химическа експертизи, следва да бъде назначена и техническа експертиза и други

Делото се води под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора, като дейностите по следствието се правят от следовател от Националната следствена работа.

Установено е, че на 26 юли селскостопански аероплан М18 " Дромлер ", пилотиран от 70-годишен мъж, е правил по въздух обработка на оризови насаждения в региона на с. Землен. Летецът е имал над 30 години стаж. Според свидетелски показания самолетът е паднал към 6.15 ч. сутринта, като това е станало 5 - 6 минути след излитането.

Пилотът е умрял на място. Сигнал за произшествието е бил подаден на тел. 112 в 6.27 ч. и на място са пристигнали полицейски екипи, както и следовател от Националната следствена работа.

Действията по следствието не престават.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР