Окръжната прокуратура в Монтана е внесла в съда обвинителен акт

...
Окръжната прокуратура в Монтана е внесла в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

В Монтана съдят чужденка за отглеждане на коноп за над 66 000 лева

Окръжната прокуратура в Монтана е внесла в съда обвинителен акт против задграничната гражданка Л.Т. на 64 години, която отглеждала в парцела си в село Якимово коноп на стойност 66 360 лв., оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

По сигнал за развъждане на наркотични растения на 29 ноември 2021 година парцелът е бил претърсен. В оранжерия са открити 145 растения коноп, в прилежаща оранжерия – още 227 растения, а в мазе – 107 растения. В стопанска сграда били открити три кашона, съдържащи стрит коноп – марихуана. Във всички пространства за развъждане на коноп имало климатични съоръжения и поливни системи. Общото количество на конфискувания опиат е 11 060 грама и е на стойност 66 360 лв..

Предстои делото за закононарушения по член 354 от Наказателния съд да продължи в съда.

От Съдебната палата в Монтана припомниха, че през 2021 година в Монтанско бяха открити пет оранжерии за развъждане на коноп, като в някои случаи ставаше въпрос за огромни количества и чудесно построени отоплителни и поливни системи за растенията. Две от оранжериите бяха в огромни пространства на тогавашни икономически дворове. По някои от случаите към този момент има присъди, а други следва да влязат в съда. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР