Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят пред съда жестокия убиец, заклал жена си в Гложене

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Григор Георгиев (на 39 години) за съзнателно ликвидиране, осъществено от него по изключително непосилен метод и с особена свирепост – закононарушение по член 116, алинея 1, вр. член 115 от Наказателен кодекс.



Обвиняемият Григор живеел на фамилни начала с Дарина Стефанова в с. Гложене, дружно с двете им малолетни деца – десетгодишен наследник и седемгодишна щерка. Мъжът работел на разнообразни места, в това число и в чужбина.
През април 2019 година той се прибрал от Англия и почнал работа в Елин Пелин. От време на време се прибирал при фамилията си в селото. Бил споделил на братовчеда си за съмнения по отношение на жена му, че поддържа връзка с различен мъж посредством обществена мрежа, както и че това станало мотив за кавги сред тях.
От своя страна Дарина разказала на нейната другарка за проблеми в фамилията си и прекомерна ревнивост на Григор. Казала й, че не устоя и желае да се разделят.
Вечерта на 08.07.2019 година двете дами се срещнали в кафене в с. Гложене. По време на диалога Дарина споделила, че мъжът й отпътувал за гр. Елин Пелин. Споделила на приятелката си, че той схванал за връзката й с различен, като влезнал в профила й в обществената мрежа фейсбук.
През нощта Григор се прибрал внезапно в дома си. Входната врата на къщата била заключена. Той отворил инсталирания комарник на един от прозорците и през него съумял да влезе вътре. По това време Дарина и синът им били будни, а щерка им била заспала.
Обвиняемият взел нож и се нахвърлил върху жена си. Момчето, станало очевидец на това, се пробвало да ги разтърве, само че не съумяло. Майка му мощно викала и му споделила да отиде при съседа им за помощ. Детето излязло, като през това време Григор нанесъл с нож голям брой удари на жена си.
Изплашен и плачейки, синът им изтичал до прилежащата къща и помолил да извикат полиция, защото „ татко му души майка му “. Обвиняемият бил открит в кухнята до лежащата на пода жена, в опит за самонараняване, като в близост имало кръв. Той извадил ножа от корема си пред пристигнали на място очевидци. При опит да му бъде оказана помощ, Григор отправил закани.
Извиканият на място екип на незабавна помощ установил гибелта на потърпевшата жена.
От направената съдебномедицинската експертиза е видно, че на Дарина били породени голям брой прободно-порезни пострадвания в региона на гръдния панер и корема, с навлизане в гръдната и коремна празнина и засягане на вътрешни органи, както и повърхностни такива в региона на шията и горен крак. По тялото имало охлузвания, кръвонасядания на лицето, мозъчен оток.
У обвинения Григор били установени няколко прободно-порезни рани в региона на корема, някои от които били проникващи в коремната празнина, както и порезна рана на шията. По механизъм уврежданията биха могли да бъдат самопричинени.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР