Окръжна прокуратура-Сливен внесе в съда искане за вземане на мярка

...
Окръжна прокуратура-Сливен внесе в съда искане за вземане на мярка
Коментари Харесай

Сирийски каналджия катастрофира с 10 мигранти в колата, единият загина

Окръжна прокуратура-Сливен внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на К.Т. Той е упрекнат за това, че незаконно подкрепил 10 непознати жители да минават и обитават на територията на страната. Тези дейности обвиненият е направил за да набави полза за себе си. Престъплението е квалифицирано по член 281, алинея 2, т. 1 и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

К.Т е притеглен към наказателна отговорност и за това, че при ръководство на лек автомобил е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, вследствие на което по несъобразителност е позволил ПТП, което е довело до гибелта на млад мъж, също сирийски жител. След злополуката К.Т. е избягал от местопроизшествието. Престъплението е квалифицирано по член 343, алинея 3, б. " б “, вр. член 343, алинея 1, б. " в “, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Престъпленията са осъществени на 01.05.2022 година на сектор от Автомагистрала " Тракия “, ситуиран в землището на с. Омарчево, общ. Нова Загора.

По време на следствието е открито, че К.Т. е управлявал лек автомобил " Опел “. С него са се придвижвали още 10 лица - жители на Сирия и Пакистан, които обитавали незаконно на територията на страната. В горепосоченият пътен сектор обвиненият е позволил независимо ПТП, което е довело до гибелта на един от пътуващите в транспортното средство, а други лица са получили разнообразни пострадвания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР