Окръжна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност 47-годишен мъж

...
Окръжна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност 47-годишен мъж
Коментари Харесай

Откриха боен арсенал в дома на мъж, осъждан за международен трафик на хероин

Окръжна прокуратура - Шумен притегли към наказателна отговорност 47-годишен мъж с двойно поданство, държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции в изискванията на рисков рецидив – закононарушение по  чл. 354а, алинея 2, т. 4 от Наказателен кодекс. Е.Г. е арестуван за период до 72 часа за довеждането му в съда за установяване на мярка за неотклонение, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

На 29 ноември 2021 година, под надзора на Окръжна прокуратура – Шумен, е извършена профилирана интервенция от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи в града. При претърсвания, осъществени на три адреса в Шумен и региона, както и в един автомобил са открити и конфискувани 59 грама марихуана във вакуумна опаковка и 117 грама метамфетамин. Иззети са също четири револвера и голям брой муниции, за които не са показани съответните разрешителни. Назначени са експертизи за изясняване на техния генезис и тип.

Задържаният Е.Г. е добре прочут на органите на реда и прокуратурата. Той е осъждан за интернационален трафик на хероин от Република Турция, както и за бягство от Затвора в град Ловеч.

Работата по доказване и документиране на осъществените закононарушения продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Предстои да бъде импортирано в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвинения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР