Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителни актове спрямо трима рецидивисти

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителни актове спрямо трима рецидивисти
Коментари Харесай

Криминогени вършеят из Пловдив, бъдете внимателни!

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителни актове по отношение на трима рецидивисти за осъществени грабежи - закононарушение по член 199 ал.1 по отношение на чл.198 алинея 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият Ангел П., на 36 година, е предаден на съд за това, че при изискванията на рисков рецидив, лишил непознати движими движимости - златен синджир и златна висулка във форма на сърце, всичко на обща стойност 390 лв., с желанието незаконно да ги присвои, като е използвал мощ.  
На 9 септември 2017 година в Пловдив на бул. " Руски " обвиненият наблюдавал 76-годишна жена, която се движела в посока Централна гара. Той видял, че носи златен синджир, доближил се и дръпнал украшението. След това избягал, като продал за 100 лв. в заложна къща отнетите златни бижута. В резултата на извършените оперативно-издирвателни мероприятия обвиненият Ангел П. е бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи на 16 септември 2017 година
Обвиняемият Таско В., на 22 година, е предаден на съд за това, че при изискванията на рисков рецидив, лишил непознати движими движимости от владението на другиго, с желанието незаконно да ги присвои, като е използвал за това заплашване. На 28 август 2017 година, в Пловдив, обвиненият Таско В., забелязал 17-годишно момче да чака рейс на спирка в " Изгрев ". Той се доближил към него, извадил нож и изискал парите му. Заплашил го, че в случай че не ги получи, ще употребява ножа, като вдигнал ръката си, замахнал, без да го удари. Пострадалият извадил от джоба си банкнота от 10 лв., с които средства обвиненият отишъл и си купил хероин. Той е осъждан неведнъж.

Обвиняемият Димитър Й., на 26 година, е предаден на съд за това, че при изискванията на рисков рецидив, лишил непозната движима движимост от владението на другиго, с желанието незаконно да я присвои, като използвал за това мощ. До момента обвиненият е осъждан 12 пъти, като е изтърпял последното наказване " отнемане от независимост " на 21 септември 2017 година, когато е бил освободен от пандиза.

На 1 октомври 2017 година, в Пловдив, обвиненият Димитър Й. наблюдавал по ул. " Кавала ", чужд мъж, който се прибирал в квартирата си. Обвиняемият го настигнал, застанал пред него и с дървена пръчка, с дължина към 50-60 см, го блъснал два пъти по главата. Пострадалият паднал на земята. Обвиняемият издърпал от ръката му мобилния телефон, пребъркал джобовете на панталона му за пари, само че не намерил и избягал. Общата стойност на отнета движимост е 450 лв.. Спрямо всеки един от тримата обвинени е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража " и те се намират в пандиза в Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР