Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Димитър В.,

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Димитър В.,
Коментари Харесай

Млад мъж поиска да изтегли 180 000 лева в пловдивска банка, но попадна в затвора

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Димитър В., на 31 година, за това, че посредством потребление на документ с погрешно наличие, в частта, че е прокурист, и посредством потребление на неистинен документ – пълномощие, е направил опит да получи без правно съображение непознато движимо имущество, с желание да го присвои, като документната машинация е в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай, като действието е останало незавършено по независещи от дееца аргументи – закононарушение по член 212 ал.5 по отношение на алинея 1 във връзка чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс, и за това, че без съответно позволение е държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции – закононарушение по чл.354а ал.1 прочие 1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че от 24 юли 2017 година обвиненият Димитър се снабдил с неистинско пълномощие, съгласно което бил акредитиран да се разпорежда със сметка на гръцки жител в българска банка. Чужденецът държал в нея 180 000 лв.. Обвиняемият не познавал гръцкия жител. Никой от двамата не бил подписвал пълномощното, което посредством неустановено лице попаднало измежду нормалния вид сходни документи, обработвани в банковия клон.

На 28 септември 2017 година, в Пловдив, обвиненият Димитър отишъл в клон на банката, където била сметката на чужденеца. Той подал поръчка за изтегляне на сума, в брой, в размер на 180 000 лв., като написал, че е прокурист на титуляра.

При осъществена инспекция и извършен диалог с гръцкия жител, се открило, че той в никакъв случай не е издавал пълномощие на Димитър, нито го познавал. Обвиняемият бил арестуван от чиновници на Министерство на вътрешните работи. При осъществен обиск в жилището му били открити към 2 грама марихуана и 0,314 грама амфетамини, предопределени за разпространяване.

По делото са били разпитани очевидци, осъществени голям брой експертизи, приложени материални доказателства и други Обвиняемият Димитър е с взета мярка за неотклонение " задържане под стража “ и се намира в пандиза в гр. Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР