Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение спрямо двама служители на Областна дирекция

...
Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение спрямо двама служители на Областна дирекция
Коментари Харесай

Арестуваха две инспекторки на БАБХ-Пловдив за подкуп и изнудване

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвиняване по отношение на двама чиновници на Областна дирекция по сигурност на храните за искане и приемане на подкупи, посредством изнудване и корист със служебното им състояние .
Двете инспекторки са надлежно на 34 година и на 57 година Според държавното обвиняване, в интервала от януари до май тази година, съобщи bTV.
Сумите са били в размер от 50 до 100 лева, а в подмяна те не са съставяли актове за определяне на административни нарушавания. Двете са упрекнати, че действията са осъществени посредством изнудване, чрез корист със служебното им състояние и с цел да извършат други закононарушения, във връзка със службата им.
Уточнява се, че дамите са насочили притежателите на шест търговски обекта на територията на гр. Раковски, с. Белозем и с. Болярино към трето лице, с цел да им изготви Система за ръководство и сигурността на храните, а след това са получавали част заплатената за услугата сума.
Спрямо всяка една от тях е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 3 000 лева Ако бъдат приети за отговорни, ги грози наказване отнемане от независимост за период от 3 до 15 години, санкция до 25 хиляди лева, конфискация на част или цялото имущество на отговорния и отнемане от права.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР