Окръжна прокуратура очаква днесзам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо

...
Окръжна прокуратура очаква днесзам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо
Коментари Харесай

Прокуратурата очаква Бенчо Бенчев, за да му повдигне обвинение

Окръжна прокуратура чака днесзам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, с цел да му повдигне обвиняване. Ако той не се яви, ще бъде разгласен за общодържавно търсене.

Очакванията са обвиняването да бъде за персонално укривателство на Димитър Желязков-Очите в Истанбул за няколко дни преди двамата да бъдат арестувани от турските управляващи с алена бюлетина. Трите стаи в хотела са били резервирани навръх името на Бенчев, демонстрират всички събрани досега данни от следствието.

Още на 8 август предприемачът и общински консултант от Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев бе свикан от Окръжния следствен отдел в Бургас, с цел да бъде притеглен под наказателна отговорност за персонално укривателство.

Разследването се организира под надзора на Районната прокуратура. Става въпрос за тежко съзнателно закононарушение, акцентират оттова. Бенчев се проверява по тази причина, че в интервала 2-5 август в Истанбул е оказал помощ на оповестения за търсене от Интерпол Димитър Желязков-Очите да се укрие. В прессъобщението на прокуратурата буквално се показва, че по тази причина, че в Турция „ е спомогнато на разположение, направило закононарушение да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене, без да е имало съглашение с това лице, преди да е направило самото закононарушение - закононарушение по чл.294 ал.І от Наказателен кодекс “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР