Окръжна прокуратура - Бургас привлече към наказателна отговорност три лица,

...
Окръжна прокуратура - Бургас привлече към наказателна отговорност три лица,
Коментари Харесай

Удар! Заловиха земеделски производители, отглеждали канабис за близо милион

Окръжна прокуратура - Бургас притегли към наказателна отговорност три лица, които сговаряйки се по сред си са осъществили проведена незаконна активност по развъждане, произвеждане и държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции – канабис. Две от лицата са арестувани за период до 72 часа и във връзка с тях следва в съд да бъдат импортирани претенции за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража, а третото е оповестено за интернационално търсене, защото за него има данни, че намира в чужбина.

Престъпното съдружие е било обезвредено при профилирана интервенция на чиновници на ГДБОП, извършена под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас.

Подробности от следствието предоставиха пред медиите окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, прокурорът от Окръжна прокуратура – Бургас Ангел Георгиев, който е наблюдаващ по досъдебното произвеждане и комисар Ради Пенев – шеф на отдел в ГДБОП.

Те показаха, че незаконното съдружие е осъществявало активността си от началото на 2023 година. Канабисът е отглеждан край село Смолник, община Карнобат. Обвиняемите са регистрирани като аграрни производители и на тази база с имали аграрни площи и прилежащи постройки към тях, в които са отглеждали марихуана навън и на закрито. Стопанисвали са и язовир, от който са поливали продукцията си. Действали са при изключителна нелегалност. Отгледаната и изсушена марихуана е била вакуумирана и отнасяна на особено място – тайник, от който тя е била получавана от купувачите. По този метод се е избягал непосредствения контакт сред обвинените и крайния покупател.

На място са открити над 4 кг изсушена тревна маса – канабис, а в едно от пространствата са открити и нови насаждения. По оперативна информация през миналия месец обвинените са съумели да пласират други близо пет кг подготвена продукция. По цени на улицата количество от 9 кг канабис доближава стойности от близо 1 милион лв..

Участващите в брифинга показаха още, че марихуаната е била предопределена за вътрешния български пазар. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР