Окръжна прокуратура - Благоевград води разследване по образувани досъдебно производство

...
Окръжна прокуратура - Благоевград води разследване по образувани досъдебно производство
Коментари Харесай

Над 700 кг марихуана откриха в имот в Благоевградско, двама са задържани

Окръжна прокуратура - Благоевград води следствие по формирани досъдебно произвеждане за нелегално държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване и развъждане на растения от рода на конопа в нарушаване на откритите правила.

Към наказателната отговорност са привлечени С.Х. (на 27 години) и А.А. (на 41 години). През нощта на 27 септември, в местността " Клетище " в региона на с. Влахи, област Благоевград, двамата, в съучастничество, без съответно позволение държали коноп за разпространяване. Общото количество на дрогата възлиза на 130,39 кг, разпределено на 7 елементи.

В хода на следствието на случая е открито, че от пролетта на 2020 година до 28.09.2020 година, в обособена равнища с повърхност от 700 кв.м. на същото място, обвинените засадили и отглеждали 411 растения от рода на конопа (марихуана) . Общото им тегло възлиза на 781,585 кг.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвинените са арестувани за период до 72 часа. Предстои внасянето в съда на настояванията за налагане на ограниченията за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Х. и А.

Действията по следствието не престават. Установява се съпричастността на други лица към осъществените закононарушения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР