Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка със

...
Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка със
Коментари Харесай

Кротнаха зад решетките наркомана, който подлуди и рани полицаи във Варна

Окръжна прокуратура – Варна управлява досъдебно произвеждане във връзка със случай, при който са потърпевши двама полицейски чиновници. На един от тях е породена междинна телесна щета, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

До случая се стигнало откакто чиновниците на реда пробвали да предотвратят кражба от автомобил. Младият мъж, който бил открит на мястото на престъплението, не се подчинил на полицейските разпоредби да остане на място, а побягнал. Последвала гонка, служителите на реда прибегнали до помощни средства - електроди, с цел да задържат нарушителя, само че той още веднъж се измъкнал.

Поради това се стигнало до произвеждането на предупредителни изстрели със стоп патрони, един от които уцелил беглеца в региона на коляното. Макар да забавил ход, младият мъж не се отказал и траял да се пробва да се измъкне. При задържането му полицейските чиновници използвали и физическа мощ. В разследване на битката двамата служители на реда също потърпевши, като един от тях се оказал със спукана дясна ръка.

Задържаният е на 27 години от град Провадия, прочут е на органите на реда и осъждан. Към момента той е настанен в профилирано болнично заведение, заради несъответстващото му държание.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР