Окръжна прокуратура – Търговище внесе в съда обвинителен акт за

...
Окръжна прокуратура – Търговище внесе в съда обвинителен акт за
Коментари Харесай

Съдят убиеца от село Славяново

Окръжна прокуратура – Търговище внесе в съда обвинителен акт за обир и  ликвидиране, против 49-годишен мъж, живущ в село Славяново. Това оповестиха от Апелативен съд - Варна за Varna24.bg

Обвиняемият бил добре прочут на органите на реда и на прокуратурата. Той бил неведнъж осъждан за закононарушения срещу собствеността, като бил осъждан и за ликвидиране, като прекарал в пандиза близо 30 години от живота си. Имал взаимозависимост към хазартните игри и постоянно играел. Нямал непрекъсната работа, което обуславяло и неналичието му на приходи.

От известно време Ю.Ш. живеел на фамилни начала с жена от село Славяново. В селото било известно, че собственичката на локалния магазин получавала положителни приходи от трудова си активност, а също така тя живеела сама. Обвиняемият също предполагал, че тя има спестявания и решил, че може да я ограби, като по този начин да си набави средства за облекчаване на зависимостите му.

През деня на 11 октомври 2022 година 49-годишният мъж взел дребен заем от 61-годишната жена. Вечерта изискал да й върне парите и се уговорил с нея да отиде до дома й. Тъй като жертвата очаквала Ю.Ш., тя отворила вратата на къщата си и обвиненият нахлул вътре. Изпълнявайки задачата си да присвои паричните спестявания на дамата, той упражнил принуждение по отношение на нея, само че заради опозиция от нейна страна, обвиненият подхванал дейности по умъртвяването й. Удушил я и я оставил на пода в дома й. Напуснал къщата, откакто взел 15 000 лв., които намерил, а излизайки заключил катинара на входната врата.

Първата му цел откакто направил тежкото престъпно закононарушение била да стигне до най-близкото казино в град Попово, където почнал да проиграва ограбените пари. В идващите часове той посетил казина в Търговище и в Попово, като стигнал и до град Русе, където обменил 8000 лв. в евро.

Ю.Ш. бил арестуван на 13 октомври, в дома си в село Славяново. Той бил упрекнат за осъщественото от него закононарушение и арестуван. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване " отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна. Съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото му.

Предстои Окръжен съд – Търговище да насрочи съвещание по делото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР