Окръжна прокуратура – Плевен привлече към наказателна отговорност А.Т., на

...
Окръжна прокуратура – Плевен привлече към наказателна отговорност А.Т., на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъжа, шофирал след употреба на алкохол и наркотици, причинил смъртта на възрастна жена

Окръжна прокуратура – Плевен притегли към наказателна отговорност А.Т., на 33 години,за причиняване на пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е настъпила гибел на 82-годишна жена. Мъжът е арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му в Окръжен съд –Плевен за разглеждане настояването на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

По делото е открито, че на 04.11.2022 година, А.Т., като лидер на лек автомобил " Нисан Терано ", на четвъртокласен път PVN 3081, сред град Червен бряг и село Девенци, обл. Плевенска, към 22: 00 часа, нарушил разпоредбите за придвижване, като при излизане от десен завой, навлиза в ляво по посока на придвижването. Ударил вярно движещ се лек автомобил „ Мерцедес “, ръководен от 53-годишен мъж. Вследствие на удара на място е умряла 82-годишна жена - пътничка на задна дясна седалка в лекия автомобил „ Мерцедес “. Водачите на двата автомобила са тествани за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Установено е, че водачът на лекия автомобил " Нисан Терано " е с съществуване на алкохол в кръвта 2,52 на хиляда и е ръководи МПС след приложимост на наркотични субстанции - метамфетамин. Направените проби за съществуване на алкохол и наркотични субстанции на лидера на лекия автомобил „ Мерцедес “ са негативни.

А.Т. е осъждан и е направил ПТП-то в изпитателен период по наложено му наказване за ръководство на МПС в пияно положение.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура - Плевен.

Предстои Окръжен съд – Плевен да прегледа настояването за налагане на А.Т. на най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР