Окръжен съд - Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка

...
Окръжен съд - Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца остави в ареста единия от дилърите от Бяла Слатина, заловени с наркотици

Окръжен съд - Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на С. Р. и „ домакински арест “ по отношение на Г. Р.
Двамата са упрекнати в това, че при изискванията на продължавано закононарушение в съучастничество, като съизвършители, за времето от началото на ноември 2020 година до началото на ноември 2021 година в Бяла Слатина без съответно позволение и в нарушаване на Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите са разпространявали високорискови наркотични субстанции и за това, че в съучастничество, като съизвършители, до 14.12.2021г., в дома си в същия град, са държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции.
За С. Р. съдът одобри, че е налице обосновано съмнение за съпричастността му към закононарушенията, в които е упрекнат, както и съществуването на заплаха той да извърши закононарушение, защото обвиненият е осъждан. За обвинената Г. Р. от събраните досега доказателства също може да се направи обосновано съмнение за нейната съпричастност към закононарушенията, в които е упрекната. Съдът намира, че няма действителна заплаха тя да се укрие, защото има малко дете, за което единствена се грижи. Обвиняемата не е осъждана, само че има податливост към осъществяване на незаконни прояви и контактува с престъпно проявени лица, което обуславя в забележителна степен заплахата от осъществяване на закононарушение. Мярката й за неотклонение "домашен арест " ще се управлява посредством средства за електронно наблюдаване.
Определението на Окръжен съд – Враца може да се апелира и стачкува в законоустановения период пред Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР