Окръжен съд – Кюстендил, постанови задържане под стража за 35-

...
Окръжен съд – Кюстендил, постанови задържане под стража за 35-
Коментари Харесай

Оставиха в ареста дупничаните, задържани за жестоко убийство на софиянец навръх Гергьовден

Окръжен съд – Кюстендил, постанови задържане под стража за 35- годишния Г.Атанасов и 17- годишния B.Василев, упрекнати, че са умъртвили софиянец в център на Дупница. Пред съда през днешния ден Василев е поел цялата виновност за закононарушението, оповестяват от съда. От прокуратурата прецизират, че съгласно закона плануваното наказване за действието е „ отнемане от независимост “ за период от 15- 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. За малолетния Василев отговорността се редуцира до затвор от 5- 12 години.

Съдът не почете настояването на отбраната за по- лека мярка „ домакински арест”. Атанасов и Василев са привлечени като обвинени за ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод. Съдия Евгения Стамова счете, че от събраните по досъдебното произвеждане доказателства все още може да се направи обоснованото съмнение за съпричастност на арестуваните към тежкото закононарушение.

В този случай законът допуска действителна заплаха от укриване и осъществяване на друго закононарушение. Както е известно, убийството бе осъществено в дребните часове на 7 май пред магазин за хранителни артикули в двора на черквата „ Св. Георги “ в центъра на Дупница. Убийството е осъществено по изключително непосилен за убития метод и с особена свирепост. Мярката на двамата може да се апелира пред Апелативен съд – София.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР