Тъй като България на 9 юни ще проведе избори две

...
Тъй като България на 9 юни ще проведе избори две
Коментари Харесай

За да не се объркаме на изборите, гласуваме с цветни бюлетини

Тъй като България на 9 юни ще организира избори две в едно, хартиените бюлетини за парламент и за евродепутати ще са в разнообразни цветове, с цел да не се объркат гласоподавателите.Това изясни пред Нова нюз заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

" Сертифицирането съставлява засвидетелствуване на сходството. " Сиела Норма " е определена с социална поръчка, тя беше единственият претендент. Ще конфигурира машините в склада, ще ги транспортира в страната и ще обезпечи техници за обслужване у нас и в чужбина в предизборния и изборния ден. Транспортът зад граница е задача наМинистерството на нъвшните работи. Около 200 техници ще конфигурират машините, като те ще минат инспекция през Министерство на вътрешните работи и ДАНС ", разясни тя.

По думитеѝизборите са въпрос на национална сигурност и не може всичко да е обществено. Матева прикани политиците да не разрушават доверието в изборния развой. И разясни, чеоколо 10000 секции от 12000 са с видео наблюдаване.

Росица Матева разяснява още, че ЦИК не избира хартията за машините. Изборният кодекс е определил, че тя ще се доставя от печатница на Българска народна банка.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР